DINSDAG 1 AUGUSTUS 2017

bomen en taart

Erwin is vandaag jarig en dus moeten we pannenkoeken eten. Helaas blijft het bij een normaal ontbijt vandaag. Misschien later op de dag nog een taartje. Na een wandelingetje door Namsos vertrekken we richting Grong. Daar wordt de auto opgeladen voor de rit richting noorden. Die rit blijkt vrij eentonig. Veel bomen, heel veel bomen.

Onderweg bekijken we een kleine wat oudere waterkracht centrale en een plek waar in het juiste seizoen de zalmen de rivier proberen op te zwemmen. We zijn er waarschijnlijk op het verkeerde moment, want ze zijn niet te zien. De waterval is echter indrukwekkend en het moet een enorme krachtsinspanning voor die beesten zijn om tegen die enorme stroming op te zwemmen en springen.

Dan rijden we Mosjoen binnen, waar de auto opnieuw moet worden opgeladen. Het dorpje is een van de oudsten van Noord Noorwegen en dus leuk om even doorheen te struinen. Bij elke Tesla Supercharger vraag je je toch elke keer weer af waar ze vandaan komen. Onderweg zie je een enkele Model S of X rijden, bij de laders rijden ze af en aan.

Daarna rijden we naar Sandnessjoen aan de Helgelandskyst. We checken in in ons hotel en rijden daarna een stuk van de toeristische Helgelandskyst route naar het zuiden. De bergen lijken wel op golven die zo uit de oceaan rollen. De toppen vaak in de bewolking, terwijl het boven ons blauw is. Prachtig.

Terug bij het hotel eten we weer heerlijk en voor deze ene keer bestellen we een dessert. Van die taart is namelijk niets gekomen onderweg.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag