MAANDAG 7 AUGUSTUS 2017

iemand ooit gehoord van Mo i Rana?

We vertrekken bijtijds uit Narvik, want vandaag gaan we een flink stuk naar het zuiden afzakken, om precies te zijn naar Mo i Rana. Tot voor het plannen van deze reis hadden wij nog nooit van het de plaats gehoord, terwijl het toch voor noord-noorse begrippen met 20.000 inwoners een van de grotere plaatsen is. Vandaag ook de laatste veerpont (op die naar Denemarken na dan) van de route. Helaas zagen we die toen we aan kwamen rijden net een meter van de kade af vertrekken en de volgende pas een uur later ging. Mooi moment om de rommel in de auto weer enigzins op te ruimen. Alle ferry papiertjes, lege waterflesjes etc. in een zakje gedaan en in een prullenbak gemikt.

Daarna een half uurtje varen en vervolgens weer verder naar het zuiden. Het eerste deel van de route was mooi langs de fjorden. Daarna werden het meer bossen en een enkel gehuchtje. Het dreigde bijna saai te worden tot er opeens naast de weg een moose opdook. Die hadden we nog nooit eerder in het wild gezien (ook in de VS niet). Ingeborg kon nog net een foto van het beest maken, terwijl hij/zij achter een boom probeerde te verschuilen.

Toen de Saltfjellet op, waar het kaal en rotsachtig is en de poolcirkel weer gepasseerd wordt. Blijft raar dat het ten noorden hiervan tenminste een dag per jaar de zon niet boven de horizon komt. Daarna dalen we af naar Mo i Rana. We hebben opnieuw een kamer in een Scandic hotel. We lopen nog een rondje door het dorp en belanden bij een gezellig restaurantje waar we allebei een heerlijke hamburger eten.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag