ZONDAG 13 AUGUSTUS 2017

wat een geweldige reis was het!

We slapen lekker in dit pas in januari geopende Skyhotel in Cloppenburg. Als we vertrekken is het lekker rustig op de route naar de Nederlandse grens. Dat stukje is nog geen snelweg en was de vorige keren erg druk. Rond een uur of half twaalf koppelen we de auto aan de supercharger bij van der Valk in Zwolle. Wij genieten in het zonnetje van een kopje koffie met taart om de vakantie af te sluiten. Daarna rijden we door naar Oegstgeest voor een bezoekje aan Ingeborgs moeder, die erg blij is dat we er weer zijn. Dan door naar Albert Heijn om de koelkast voor de komende dagen te vullen. Thuis gekomen worden de koffers en andere spullen uit de auto gehaald. We ruimen e.e.a. gelijk op en de eerste wassen worden gedaan.

Het waren 8.287 kilometers en we hebben van elke centimeter genoten. Hoogtepunten waren de Turistveger over de Sognefjellet, het huis aan de Geirangerfjord bij Stranda, back to basic op Haholmen, de Lofoten en het prachtige huis van Lynnee in Ramberg. Die zetten we vast op de bucketlist voor een toekomstige reis om het noorderlicht te zien. Dit was de derde keer Noorwegen en het zou zo maar kunnen dat er nog een vierde keer komt.

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 368,5 kilometer, waarvoor 80,5 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 218 Wh/km. We vertrokken om 09:38 en kwamen aan om 16:05. Twee keer werd de auto geladen, waarbij er 60,4 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 101,9 km/uur. De topsnelheid was 154,5 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 46 meter. Buiten was het vandaag tussen de 14 en 26 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag