DINSDAG 8 AUGUSTUS 2017

nog verder naar het zuiden

Vandaag opnieuw een lange rit voor de boeg. We gaan weer een kilometer of 400 naar het zuiden en zullen eindigen in Trondheim. Dus we ontbijten redelijk op tijd. Het is ook in dit Scandic hotel weer van prima kwaliteit en lekker uitgebreid.

De rit begint met regen, maar na een kilometer of 100 droogt het gelukkig op. Dat rijdt toch een stuk rustiger. De rit is best lang en bestaat vooral uit heel veel bomen. Als we Trondheim naderen verwachten we toch nog wel even onderweg te zijn, want het is een redelijk grote stad. Niets blijkt minder waar. Er ligt een kilometers lange tunnel onder de stad, die op een meter of 300 van ons hotel uitkomt. We rijden er dus in notime naar toe. Parkeren kan niet bij het hotel zelf, maar wel in de garage van het 100 meter verderop gelegen centraal station.

Koffers de kamer in en naar buiten. Want het is opnieuw heerlijk weer en aan de overkant van het water ligt een oud havengebied dat is omgevormd tot moderne woonwijk met allerlei restaurantjes en winkeltjes. We lopen alle terrasjes langs en besluiten dan voor de pizza van Selma's Pizza te gaan. Het blijkt een uitstekende keuze. Zo'n lekkere pizza met zo'n goede bodem hebben we al een tijdje niet meer gegeten. Daarna lopen we via langzaamaan terug naar het hotel, waar we in de bar nog iets drinken voordat we in bed storten.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag