MAANDAG 24 JULI 2017

op weg naar de eerste turistvegen

Een luie ochtend vanochtend. Nou ja, lui... We zaten toch redelijk vroeg aan het ontbijt, maar hadden geen haast om te vertrekken. We hoefden ten slotte maar ongeveer 200 km te rijden naar Fagernes. Dus alle tijd!

We hadden ons voorgenomen om de drukte van Oslo te vermijden. Daarom reden we naar Drobak en daarna langs wegen vlak langs het meer Oslofjorden. Onderweg werd natuurlijk in een stalletje een doos verse frambozen gescoord. We reden door plaatsjes met leuke kleine witte huisjes, heel kneuterig allemaal. Ook een kort bezoek aan Sandvika, waar een aantal scenes van de serie Frikjend zijn opgenomen, mocht natuurlijk niet uitblijven. Daarna zetten we koers naar Jevnaker waar we een glasfabriek en de nodige shopjes bezochten. Uiteraad werd daar ook een wafelhuis aangedaan.

We genoten van het heerlijke weer; 21-23 graden met af een toe een zonnetje. De route voerde ons langs groene heuvels en bossen en prachtige bermen in bloei. Uiteraard de nodige boerderijen, dorpjes en koffietentjes. Naarmate we dichter bij de bestemming van vandaag kwamen, werden de wegen steeds stiller. Heerlijk!

Even na 18.00 uur draaiden we het parkeerterrein op van ons hotel. Omdat het zonnetje nog lekker scheen, besloten we gelijk de benen te strekken en een wandeling door het dorp te maken. Daarna schoven we aan tafel in het restaurant van het hotel. Een prima dag weer!

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 312,9 kilometer, waarvoor 61,6 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 197 Wh/km. We vertrokken om 10:17 en kwamen aan om 21:14. Drie keer werd de auto geladen, waarbij er 47,9 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 60,4 km/uur. De topsnelheid was 130,4 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 505 meter. Buiten was het vandaag tussen de 17 en 25 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag